CFDer er komplekse finansielle instrumenter og investeringer i disse innebærer høy risiko for å tape penger raskt, grunnet gearing. 72% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler i slike produkter med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Ordliste: V

These are common terms used in the financial services industry

Valuta (valutakurs)

Finansmarked for handel av internasjonal valuta der valutaen brukes til å spekulere på styrkeforholdet til en valuta mot den andre. Deltakerne kan kjøpe, selge, bytte eller spekulere på valutaer. Valutamarkedet består av banker, kommersielle selskaper, sentralbanker, forvaltningsselskaper, hedgefond og profesjonelle valutameglere og investorer.

Valutapar

De to valutaene som utgjør en valutakurs. En valutakurs er verdibeløpet til den første valutaen i paret uttrykt i forhold til sekundærvalutaen.

Varsel om kontolikvidering

Når kontoen ikke dekker marginkravene, kreves det mer midler som innskudd på kontoen. Eller når nødvendig margin for kontoen må reduseres.

Volatilitet

Statistisk måling av variasjonen i kursbevegelsene i et marked over tid.

VPS (Virtual private server)

Virtuell privat server; en plattform som kjører på en ekstern server. Gir deg tilgang fra hvilken som helst datamaskin, nettbrett eller smarttelefon som er koblet til internett.

Før du går..

Prøv CFD-handel med en kostnadsfri demokonto. Få tilgang til vår innovative handelsplattform og test strategien din med 100 000 fiktive kroner.