Ordliste: P

These are common terms used in the financial services industry
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

P&L (Gev/tap)

Forkortelse for gevinst og tap: en konto utarbeidet på slutten av en regnskapsperiode for å vise brutto og netto gevinst eller tap.

Parabolic SAR

Stop og reversering – en chartindikator som brukes i teknisk analyse for å identifisere avslutninger på trender og potensielle reverseringer.

Pip

Brukes vanligvis i referanse til valutakurser. En "Percentage In Point" er vanligvis, men ikke alltid den fjerde desimalen, dvs. 0,0001. Tradisjonelt var en pip det minste punktet som en valutakurs kunne bevege seg, men nå er det ikke lenger slik.

Pivot punkter

Pivot punktene i teknisk analyse bruker forrige periodes høyeste, laveste og stengning for å beregne gjeldene periodes støtte- og motstandsnivå.

Posisjon

En åpen handel som du har i et marked.

Lær mer