Standardiserad riskvarning: CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72 procent av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risk som finns för att du kommer att förlora dina pengar.

Plattformskonfiguration

Kan jag lägga en stop loss-order eller take profit-order på en befintlig position i webbplattformen?

Om du redan har en öppen position klickar du på "Ändra affär". Det är det silverfärgade kugghjulet på den högra sidan av din affär i positionsfönstret.

Detta kommer att öppna orderrutan. Inne i orderrutan klickar du sedan antingen på stop loss eller take profit, eller båda beroende på vad du vill göra.

Det finns tre sätt för att lägga dessa ordrar inom orderrutan:

Rutan på den vänstra sidan är den del där du kan ange önskat pris för din stop loss eller take profit-order.

Rutan på den högra sidan kommer att visa hur mycket pengar du kommer att tjäna, eller förlora.

Du kan göra ändringar i rutan till höger genom att klicka på pilarna som finns ovanför den. Detta kommer att ändra siffran för att visa hur många punkter från ditt öppningspris som du vill placera din stop loss eller take profit-order.

Observera att det inte går att garantera att vanliga och glidande stop loss-ordrar verkställs på önskad nivå. Det kan därför uppstå glidning (slippage) om det bildas gap i prissättningen under stoppet. Glidningen uppstår ofta på grund av volatilitet, och kanske även på grund av nyhetshändelser. Om du vill undvika glidning ska du lägga till en garanterad stop loss-order i din position (se anvisningar nedan).

På plattformen, hur kan jag veta vilka tekniska indikatorer som gör vad?

Klicka på "Tekniska indikatorer" som återfinns i sidfoten i grafen för den produkt som du vill handla med. Sedan väljer du vilken teknisk indikator du vill få mer information om. Detta kommer att öppna ett poppuppfönster där du ser ikonen "i" längst uppe till vänster. Klicka på denna i-symbol för att visa en detaljerad förklaring om hur den tekniska indikatorn fungerar och hur du ska tolka den.

Hur kan jag stänga en affär delvis i mobilappen?

För att stänga en affär delvis i mobilappen väljer du "Positioner" längst ner till vänster på skärmen och sedan klickar du på det röda krysset. Du kan sedan ändra beloppet/insatsen för den affär som du vill stänga.  När du har bekräftat ändringen kommer din affär att stängas delvis genom att det belopp du angivit dras av. Du kommer att se den återstående delen av affären i positionsfönstret.

Hur loggar jag in på mitt konto hos CMC Markets?

När du har fått bekräftelse på att ditt konto har öppnats och du har verifierat din e-postadress så kan du logga in via vår webbplats. För att kunna logga in måste du ange den e-postadress och det lösenord som du registrerade dig med (samma som på ansökningsformuläret). Sedan väljer du livekonto eller demokonto.

Hur kan jag använda en garanterad stop loss-order i min handel?

Inne i orderrutan väljer du "Stop Loss" och sedan klickar du på pilen under "Vanlig" på den högra sidan i orderrutan. Välj sedan "GSLO" (garanterad stop loss-order). Fortsätt sedan genom att fylla i ett stop loss-belopp på samma sätt som du skulle göra med ett vanligt stopp. Observera att det finns ett minsta avstånd för var en GSLO kan placeras samt att det tas ut en avgift för dem. Denna information återfinns under "översikt" för varje enskild produkt.

Kan jag ha plattformen öppen på mer än en skärm?

Ja. För att använda flera skärmar klickar du på "återställ nedåt" i det övre högra hörnet på din webbläsare. Sedan drar du helt enkelt webbläsarens hörn för att förstora den och lägga ut den över så många skärmar du vill.

Hur kan jag lägga till en stop loss-order eller take profit-order i en befintlig position via mobilappen?

Logga in på appen, välj "Positioner" längst nere till vänster på skärmen och markera sedan den position som du vill lägga till en stop loss- eller take profit-order i. Välj sedan "Stop Loss" eller "Take Profit".